Vés al contingut

A. Mates

Competències bàsiques de l’àrea de Matemàtiques:

1- Curriculum: http://www.xtec.cat/estudis/primaria/06_curriculum_2007/matematiques_pri.pdf

2- Recerca en competències: Document que analitza les característiques que cal prioritzar en els materials curriculars de matemàtiques al Cicle Superior de Primària a partir de mitjans informàtics, software educatiu i recursos d’Internet, que es poden treballar en una AUNOTEC (Aula de Noves Tecnologies).http://www.xtec.es/sgfp/llicencies/200102/resums/mpeleato.html

3-Pàgina que ens introdueix en el concepte de competència bàsica:
http://phobos.xtec.cat/edubib/intranet/index.php?module=P%E0gines&func=display&pageid=28
4- Diferents documents sobre les competències bàsiques:

http://phobos.xtec.cat/edubib/intranet/index.php?module=P%E0gines&func=display&pageid=79

Enllaços per treballar l’àrea de Matemàtiques

http://math.com/ Pàgina adreçada exclusivament a l’àrea que ens ofereix gran quantitat de recursos per Primària i Secundària. En constant renovació i actualització.

http://www.xtec.es/recursos/mates/index.htm Una de les millors webs en oferta d’enllaços web i tots en llengua catalana. Val la pena perdre una estona explorant i guardant direccions que ens ofereixen.

http://www.edu365.cat/primaria/muds/matematiques/index.htm Portal de l’edu365.cat on trobarem gran quantitat de material referent a l’àrea de Matemàtiques adreçat a l’Educació Primària. També destacar els enllaços interessants que trobarem.

http://www.edu365.cat/infantil/mates/index.htm Portal de l’Edu365.cat adreçat a l’etapa d’Educació Infantil.

http://www.winmates.net/mar/sobrenet.php Pàgina web que conté molts problemes, i activitats adreçats a l’Educació Primària.

http://contesmatematics.blogspot.com/ Bloc on trobarem contes adreçats a les matemàtiques. Escrits tant per alumnes com mestres. Tothom pot escriure el seu conte. Una manera diferent de treballar les matemàtiques.

http://adigital.pntic.mec.es/cpr.utrillas/enlaces/matematicas.htm Recull d’activitats organitzats en quatre blocs i dirigit tant a mestres com a alumnes dels tres cicles de l’Educació Primària  (P:mestres A: alumnes).

http://www.juntadeandalucia.es/averroes/recursos_informaticos/andared02/geometria3/index.htm Recull d’activitats de la Junta d’Andalucia per treballar la geometria a l’Educació Primària.

http://www.cuadernosdigitalesvindel.com/ Quaderns digitals d’exercicis per Primària i primers cursos d’ESO que es generen en PDF i poden imprimir-se. Són perfectament adaptables i editables pel professor.

http://www.toomates.net És un recull de llistes d’exercicis per l’Educació Primària i l’ESO, on podem trobar activitats de càlcul, generadors de diferents operacions com sumes, restes, divisions i multiplicacions, etcètera. També podem trobar dossiers combinats amb la facilitat d’editar i canviar allò que no ens acabi d’anar del tot bé.

http://adigital.pntic.mec.es/~aramo/calculo/calculo.htm Recull d’activitats en llengua castellana per treballar el càlcul.

http://www.aplusmath.com/Flashcards/index.html Pàgina en llengua anglesa ideal per crear flash cards. Un bon recurs per aquells que volen treballar les matemàtiques i l’anglès conjuntament.

http://geometria.zoomblog.com/ Recull de recursos aplicats a la geometria. Molt bon recull d’enllaços per treballar amb la PDI.

http://matematiques.zoomblog.com/ Recull de recursos, links i noticies referent a les matemàtiques del col.legi Casp. Els recursos van adreçats a l’Educació Primària.

http://www.xtec.es/recursos/mates/aqui/index.htm Pàgina web on es recull informació, comunicació i intercanvi d’idees referent a les matemàtiques. A l’àrea d’enllaços podeu trobar una gran quantitat d’informació que és de gran utilitat.

http://sipan.inictel.gob.pe/internet/av/aula.htm Web que s’anomena aula virtual de matemàtiques. Podem trobar recursos d’aritmètica,  algebra, etcètera i totes elles amb els seus corresponents exercicis i avaluacions.

http://www.arrakis.es/~mcj/index.htm La gacetilla matemàtica. És un espai que pretén difondre el món de les matemàtiques amb anècdotes, problemes, llibres i enllaços.

http://www.xtec.es/entitats/feemcat/ Pàgina de la federació d’entitats per l’ensenyament de les matemàtiques. Un espai on es respira matemàtiques pels quatre costats.

http://redescolar.ilce.edu.mx/redescolar/act_permanentes/mate/mate.htm Matemàtique sense nombres. Una manera diferent d’enfocar les matemàtiques a partir d’endevinalles, anècdotes i curiositats.

http://www.portalplanetasedna.com.ar/enlaces_matematicos.htm Segons diu la pàgina, és la millor web en recull d’enllaços matemàtics. Molts dels que trobem valen molt la pena.

http://www.elosiodelosantos.com/index.html Pàgina que conté software educatiu que podem utilitzar de forma gratuïta orientat a les matemàtiques. Trobarem aplicacions per educació infantil i per primària.

http://www.matemath.com/ Una web per descobrir coses curioses del món de les matemàtiques. Conté bastants jocs aplicables a les matemàtiques.

http://www.matesymas.es/ Pàgina de dos persones llicenciades en matemàtiques i que és de les webs que més s’actualitzen pel que fa a continguts i materials. Complementen la web amb un bloc que s’anomena: http://matesymas.blogspot.com/

http://thales.cica.es/ Pàgina de l’associació andalusa d’Educació matemàtica THALES-

http://www.educa.madrid.org/portal/web/comunidadmatematicas Portal de la comunitat de Madrid que ens ofereix recursos per Educació Infantil i Primària.

http://www.matematicas.net/Pàgina adreçada a les matemàtiques on podem trobar apunts, controls, jocs i múltiples recursos lliures i gratuïts.

http://www.geocities.com/Athens/Acropolis/4329/cumat.htm Pàgina on trobarem un munt de curiositats matemàtiques.

http://www.batiburrillo.net/matematicas/matemat.php Una pàgina plena de matemàtiques recreatives.

http://www.xtec.es/~rbernau1/ Com diu el títol de la pàgina “Entreteniments matemàtics”, aquesta web ens ofereix activitats per fer matemàtiques de forma entretinguda.

http://www.xtec.es/~jjareno/index.htm Pàgina dedicada a les recreacions matemàtiques.

http://www.xtec.es/ceip-pompeufabra-lloret/ciencia/ Pàgina per treballar la geometria a educació primària.

http://www.xtec.es/entitats/perimetre/ Pàgina web de l’associació matemàtica Perimetre.

http://www.xtec.es/~efranco/ Pàgina web de matemàtiques recreatives interactives.

http://www.geocities.com/Athens/Academy/6892/ Pàgina de l’àrea de matemàtiques adreçada a batxillerat.

http://www.sectormatematica.cl/ Una de les millors pàgines en llengua castellana on podem trobar més exercicis, jocs i endevinalles aplicades a les matemàtiques.

2 comentaris leave one →
 1. Desembre 9, 2010 11:58 am

  En aquest bloc estic fent un recull d’adreces per treballar amb alumnes de primaria o de secundaria amb dificultats d’aprenentatge. Intenta ser un recurç perquè els alumnes trobin exercicis per repassar el que anem treballant a la classe. Espero que us pugui ser útil o d’interès.

  Marta

 2. salma permalink
  febrer 27, 2012 8:19 pm

  molt be aixo de aquesta web

  salma de l’escola de josep ventallo

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: