Vés al contingut

Inicis d’un mestre “Android”

Juny 10, 2011

Ja fa uns mesos que gaudeixo d’un telèfon amb el sistema operatiu “Android”. Al principi quan t’endinses en aquest món, la teva preferència es fer-te amb un iphone (telèfon d’Apple), però en el meu cas va donar la coincidència que vaig apostar per un model de la marca HTC, concretament la Desire. Em vaig decantar per aquesta marca ja que el meu antic telèfon també ho era i en vaig quedar molt content. Un cop tens el telèfon a les mans, et sorprèn el tros de pantalla i la grandària que té. Podem dir, que el canvi va ser força important de l’anterior que tenia.

Ara que ja fa tres mesos llargs que el tinc n’estic plenament satisfet de la meva tria. És un telèfon que em permet accedir a Internet en tot moment (disposo de tarifa plana), fer ús del twitter, del facebook (tot i que no en sigui molt partidari), llegir les notícies dels diaris, el temps, el gps i moltes més utilitats. El més important però, és la utilitat que li he trobat i he pogut aplicar en la meva feina. El fet de poder disposar d’un aparell amb Internet i un ample ventall d’aplicacions i utilitats que poden fer-se servir en el dia a dia d’un mestre és molt important per mi i fins i tot pels meus alumnes.

Encara que podem pensar que un smartphone no té un benefici directe sobre els alumnes jo crec que si, ja que en alguns moments et pot simplificar alguna tasca ,com és la recerca de la informació i per defecte, l’aclariment de dubtes.

Si ho enfoquem a Educació Secundària i cercant un component educatiu als telèfons que tenen els alumnes, podem utilitzar el twitter per treballar el resum de qualsevol text, la construcció clara d’una frase amb 140 caràcters. La càmera de fotos per qualsevol tema relacionat amb art, coneixement del medi, educació física i altres àrees.

A tall d’exemple podria citar algunes d’aquestes aplicacions que utilitzo:

twitter: A partir del programa Peep segueixo a un munt de gent relacionada amb l’educació i de la qual agraeixo molts enllaços que m’han estat molt útils o guardo amb molta cura al meu calaix de delicious.

Mail: Disposo de tres comptes de mail (google i hotmail) on m’arriben cada cert temps al mòbil
. És veritat que no tots són importants, però s’obre un canal nou de comunicació amb pares i nens amb la facilitat de respondre -ho immediatament.

Internet: Et permet resoldre qualsevol dubte o ampliar informació d’algun concepte o tema que estiguis treballant aquell moment a l’aula. Si no disposes d’Internet a l’aula el telèfon et dóna un accés, potser una mica més lent, segons la qualitat del 3G, però suficient per trobar allò que busques. Podríem dir que tenim accés a la gran xarxa i tota la seva informació al palmell de la mà.

Google Maps: En alguna sortida i excursió es pot fer servir el gps del telèfon per saber l’alçada o tot allò que trobem al voltant, i perquè no per orientar-nos (en lloc de preguntar).

Calendari Google: És una eina molt pràctica, donada la fàcil sincronització que té amb l’ordinador. Disposem de l’agenda en tot moment i fàcil de tenir actualitzada via internet.

Càmera de fotos: En moltes ocasions no hem portar la càmera a les sortides ho hem volgut fer fotos d’allò que estavem fent a l’aula i després volíem penjar al bloc de l’escola per mostrar-ho als pares i mares. Aquests telèfons disposen d’una càmera amb suficient resolució per tirar fotos i gravar vídeos amb una acceptable qualitat.

Altres aplicacions més concretes podrien ser dropbox, wordpress per a mòbil, accés a notícies, Viquipèdia, calculadores científiques, altres eines de google (earth, docs…).

Només són algunes de les que podem utilitzar ja que al “market” (pàgina d’aplicacions android gratuïtes i de pagament) en trobem prop de 200.000 dividides en diferents categories (educació, estils de vida…)

Google amb el seu sistema operatiu, obert i amb constant renovació ha fet que a molts de nosaltres, l’ús dels mòbil hagi canviat molt. No pot ser menys en el món de l’educació on les TIC estan tant presents en el nostre dia a dia. Cada dia anem descobrint més coses i com no, carregant a diari el nostre smartphone.

Per saber més coses sobre Android:

http://www.android.com/

Per veure aplicacions d’android market:

https://market.android.com/

Educació dins d’Android Market:

https://market.android.com/search?q=educacion&so=1&c=apps

Una bona adreça sobre android i educació:

http://www.smartphoneyeducacion.com/

101 millors aplicacions educatives per android:

http://101bestandroidapps.com/category/education/

One Comment leave one →
  1. knowomy permalink
    Juny 14, 2011 7:38 pm

    doncs et recomano l’aplicació Evernote per Android. Augmenta la productivitat personal i és molt util. Et permet capturar notes, links etc, fins i tot pots enviar-te una nota per mail i que et quedi a l’Evernota. I es accessible des de qualsevol navegador.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: