Skip to content

Les tic “revolucionen” el món

febrer 2, 2011

Aquest any 2011 està esdevenint fins el moment un temps de canvis, revolucions, manifestacions i crisi. Si ens centrem en aquest darrer mes i fem memòria de les darreres notícies, haurem de girar la vista cap a Àfrica. Qui no recorda les imatges de Tunísia on hi havia grans manifestacions, les propietats del ex-president Ben Alí i la seva família completament regirades i saquejades per la gent.

Durant aquesta setmana vivim les manifestacions multitudinàries d’un gran país com és Egipte, on governa un senyor, Hosni Mubarak, des de fa més de 30 anys perpetuat en el poder. Són nomes dos llocs els citats, però també podem citar Jordania, el Iemen, i d’altres. Fins i tot podem pensar en manifestacions a molts altres països per culpa de la crisi i la precarietat en que viuen els seus habitants.

I nosaltres ens preguntem, quin paper tenen les tic en tot això?. Doncs d’aquí ve el títol d’aquest article, les TIC revolucionen el món. Davant de l’hermetisme dels diferents dirigents que prohibeixen l’ús d’Internet i altres mitjans d’accés a la xarxa, manipulen la informació o la censuren (exemple tancament Al Jazeera a Egipte),  i es fan notícies a mida per amagar la veritat o desviar l’atenció, les noves tecnologies faciliten que la resta del món veiem allò que es vol amagar.

L’últim exemple de la gran influència de les TIC, ha estat la estratègia de Google i Twitter per poder reflectir la realitat del moment. Consisteix en una eina amb la qual els ciutadans egipcis poden utilitzar twitter tot i la prohibició del govern egipci.

A partir de 3 números internacionals on es pot deixar un missatge de veu i on twitter el fa públic de seguida amb el tema “Egypt” (Egipte). Amb aquest sistema no fa falta accedir a Internet i qui vulgui deixar un missatge o escoltar-lo ho pot fer trucant als mateixos números.

Aquesta eina creada pel gegant Google i l’empresa que representa l’ocell més famós del món, s’ha obert una porta, on es demostra que si es vol i a partir de les TIC, no hi ha prohibició que freni els desitjos d’un poble i d’una societat que vol un canvi en la seva manera de viure.

La conjunció entre desgast, cansament, la prohibició a poder decidir, la formació cultural del poble, les ganes de canviar i millorar, la unió  i les TIC que donen accés a qualsevol part del món i moment desitjat, fan que cada dia més la població es vulgui acostar a un model ciutadà on pugui opinar, treballar i manifestar-se sense cap tipus de censura i encara menys manipulació.

El dia que algun govern o empresa controli la gran xarxa s’haurà acabat aquest gran espai de llibertat, opinió i intercanvi d’informació que ara mateix és Internet.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: