Skip to content

Nou govern, canvis en les TIC?

gener 24, 2011

Ara fa uns dos mesos, CIU guanyava les eleccions catalanes. Sabut era, que la consellera d’Educació seria la Irene Rigau. El seu perfil respon a una mestra i psicòloga i ex-consellera. Podeu veure el seu perfil a la Viquipèdia: http://ca.wikipedia.org/wiki/Irene_Rigau_i_Oliver (per cert 10 anys fa de la seva creació). No és que ara el bloc vulgui parlar de política ni molt menys. No és la nostra especialitat, ja hi ha d’altres blocs que ho fan de meravella. Intentem situar les TIC en el marc del n0u govern, ja que sembla que ara per ara sigui molt clar.

Si al canvi de govern, li sumem la crisi, els  canvis que segurament faran, la gran retallada en alguns àmbits de l’educació que es divisen en l’horitzó i que cada dia el president Artur Mas va deixant anar en comptagotes, el futur és incert.

Hi ha qui diu que el linkat anirà a la nevera. Hi ha qui diu que el catàleg TIC no es tornarà a oferir, que la formació en TIC també es veurà reduïda.

També hem de dir que durant aquests anys les TIC han gaudit d’un gran èxit dins les escoles: PDI, ordinadors de l’1×1, blocs, wikis, l’àgora, el moodle… i tantes altres coses que han funcionat cada un a la seva manera i diferent en cada escola.

Entendríem que ara és moment de retallar segons quines coses, però l’Educació no ha de patir retallades i encara menys les TIC, un mitjà que s’ha vist que funciona entre mestres i alumnes. Estem en ple procés d’implantació i sobretot d’aplicació massiva d’aquests recursos i fer una retallada, seria fer un pas enredera i no ens podem permetre aquest luxe.

En aquests moments d’incertesa política, de quin camí decidiran prendre (sempre en funció dels diners), donem el benefici del dubte als nous encarregats de la gestió educativa d’aquest país i el que és més important: els nostres futurs treballadors i treballadores i ciutadans i ciutadanes.

De nosaltres depèn, però dels qui porten el vaixell encara més…

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: