Skip to content

Utilitzant eines de Google

Setembre 30, 2009

Aquest any hem decidit afegir-nos com a usuaris d’eines de Google i utilitzar un netbook en el nostre dia a dia a l’aula. Què farem amb aquest netbook i Google?. Doncs, l’utilitzarem com a substitut del bloc de notes, i del full d’assistència, així com a eina per programar el trimestre i les tasques a fer cada dia. Serà la nostra eina d’anotacions i programació.
La nostra aventura amb Google, eina molt utilitzada per molts mestres i professors de Secundària, va començar oficialment el dia 15 de Setembre a les nou del matí. Desapareixia el full d’assistència i posava creuetes a un full de càlcul fet amb Google Docs.
Els primers dies introduíem els resultats de les proves inicials, diverses anotacions sobre els alumnes i diferents registres sobre feines fetes aquests primers dies.

Google Calendar supleix molt bé el full de programació setmanal que hem utilitzat sempre i és molt  fàcil introduir les tasques i col.locar-ho en les hores corresponents. Destacarem de Google Calendar la possibilitat d’enviar-te el dia a dia de l’agenda al teu mòbil. Has de introduir un codi que ells mateixos t’envien i  a partir de llavors et van arribant els recordatoris, podent triar que t’arribi en 12 o 24 hores abans. L’únic però que li poso  a la rebuda d’aquests recordatoris és que durant uns moments el telèfon no para d’emetre senyals d’avis. A més recordatoris més senyals amb la molèstia que comporta.

La valoració en tots aquests dies ha estat molt bona. El ser usuari d’un ordinador em dóna una teòrica facilitat, però  també el treballar tota la vida amb paper i llapis. Ara que utilitzem el portàtil, descarto totalment  els papers i els blocs de notes.

Però no tot han estat facilitats, aquests últims dies hem patit una avaria del servei d’Internet i en conseqüència no hem pogut utilitzar Google Docs. Primer Impediment: Si no hi ha Internet, tota la meravella desapareix i has de passar a una segona opció: el paper i el llapis.

No tindrem en compte aquest petit entrebanc i continuarem utilitzant aquest gran servei que considerem fantàstic per moltes raons:
–    Entorn molt fàcil d’entendre i fàcil d’usar.
–    Possibilitat de disposar de les dades en qualsevol ordinador i en qualsevol moment, ja que no es guarda en cap mitjà físic que portem a sobre (pendrive, disc dur portàtil, cd….).
–    Ampli ventall d’eines que ens ofereix Google de forma gratuïta sense instal.lació prèvia i només amb la condició de disposar d’un compte de correu de Gmail
–    Continua ampliació de serveis i possibilitats dins les mateixes eines.
–    Possibilitat de tenir-ho en diferents idiomes, cosa que facilita l’ús per milers i milers d’usuaris d’arreu del món.

En conclusió, Google acaba de guanyar un admirador i un usuari més de les seves eines. Us recomanen que feu ullada i descobriu el gran potencial  de les utilitats de Google.

Passat un temps ja us continuarem explicant com va la nostra experiència.

images

One Comment leave one →
  1. Octubre 6, 2009 4:25 am

    Jo també m’ho he plantejat això de deixar el paper i llapis de banda i passar tota la meva feina diària a través de les diferents eines de google, però finalment he fet un pas intermig i utilitzo un petit netbook on tinc la meva programació diària, ordres del dia, resum de reunions i anotacions de les classes i dels alumnes. Potser el proper curs faré el següent pas. Ja veurem.
    Seguiré atent a la vostra experiència.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: