Skip to content

cercador merlí

gener 29, 2009

Un nou cercador creat pel Departament d’Educació anomenat Merlí fa alguns dies que ja roda per la xarxa.

Us deixem la presentació que fan els propis creadors per entendre millor com funciona:

MeRLí és un repositori de recursos digitals educatius, desenvolupat pel Departament d’Educació, fruit del treball conjunt que la comunitat educativa ha realitzat en l’elaboració, catalogació i indexació dels propis recursos i materials produïts dins l’àmbit educatiu català.

La vostra col·laboració compta
El veritable valor de MeRLí consisteix en què els recursos referenciats han estat creats i catalogats per la pròpia comunitat educativa i que ofereix als docents la posssibilitat de participar activament fent comentaris i valoracions sobre els recursos.

Cada recurs té associada una fitxa amb descriptors com el nivell, l’àrea, la descripció, paraules clau… La fitxa ofereix als usuaris/àries XTEC la possibilitat de fer comentaris sobre el recurs i de valorar-lo. Aquests comentaris i valoracions seran, sens dubte, de gran interès i utilitat per a la comunitat educativa.

MeRLí també disposa d’un fòrum de debat per a comentaris i suggeriments. Per participar-hi cal identificar-se com a usuari/ària XTEC.

En cas de no recordar o no disposar d’identificador XTEC, cal dirigir-se a: identificador personal d’XTEC.

Com s’ha catalogat
El procés de catalogació es va iniciar la primavera de 2007 i hi han participat professores i professors de les diferents àrees i nivells educatius.
S’han aplicat els estàndards LOM adoptats pel projecte MELT. Aquests estàndards proposen una col·lecció d’etiquetes com el nivell, l’àrea o matèria, el títol, la descripció, la URL, l’autoria… i permeten la inclusió de descriptors curriculars dels sistema educatiu propi.

Actualment, en el procés de catalogació, s’ha iniciat la inclusió d’etiquetes sobre competències bàsiques i competències generals de batxillerat.

MeRLí comença a caminar

MeRLí és el repositori de recursos digitals educatius que el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya posa a disposició de tota la comunitat educativa amb l’ànim de facilitar la catalogació, difusió i cerca de materials educatius digitals.

A MeRLí s’hi poden trobar, entre altres, materials de:

En aquest moment ja s’han catalogat més de 6.200 recursos i està previst que el catàleg creixi amb nous materials i tipologies de recursos digitals i amb la incorporació d’altres nivells educatius (formació professional específica, ensenyaments d’esports, ensenyaments artístics…).

A continuació us deixem l’enllaç al cercador:

http://aplitic.xtec.cat/merli/

portal_merli1

A continuació us deixem l’arxiu d’àudio de l’article:

[blip.tv ?posts_id=1723698&dest=-1]

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: